WONINGEN / HABITATIONS

Funair Apartment

Het betreft een grondige renovatie van een klein appartement in het centrum van Brussel. Het beperkte budget en de zeer korte timing stonden StevenALICE niet in de weg om er een zeer geslaagde woning van te maken.

 

Un petit appartement au centre de Bruxelles transformé en havre de paix grâce à une rénovation totale. Malgré le budget limité et le délai serré, StevenALICE a réussi à respecter l’âme du bâtiment années 1950 et créer un nid d’amour exceptionnel.

Vandepaar & Elakili house

Deze nieuwbouw woning bij Brussel (Dilbeek) met een sterke moderne stijl benantwoord aan de nieuwe normeringen voor 2017 binnen een gelimiteerd budget. StevenALICE creërde een zeer flexibel en rationeel plan dat eenvoudig een uitbreiding van het gezin toe laat zonder afbraak te doen aan het zeer lichte en ruime interieur.

 

Une nouvelle construction résidentielle et basse énergie à Dilbeek dans un style moderniste. StevenALICE a imaginé un plan flexible et intelligent pour faciliter un éventuel agrandissement sans perdre son caractère léger et spacieux.

Ambiorix Apartment

Deze realisatie van StevenALICE betreft de volledige renovatie van een appartement in de europeese wijk van Brussel. Ditmaal afgerond in slechts 2 maanden tijd zal dit huur-appartment snel zijn eerste bewoners mogen ontvangen.

 

Une importante rénovation d’un appartement au cœur du quartier Européen à Bruxelles. En seulement deux mois de travaux, StevenALICE a offert aux nouveaux occupants un logement lumineux et accueillant.

Ceelen house

Deze nieuwbouw woning bij Leuven met een sterke moderne stijl werd ontworpen als bijna energie neutrale woning (BEN woning). StevenALICE creërde een zeer flexibel en rationeel plan dat eenvoudig een uitbreiding van het gezin toe laat zonder afbraak te doen aan het zeer lichte en ruime interieur.

 

Une nouvelle construction résidentielle et basse énergie à Louvain dans un style moderniste. StevenALICE a composé un plan qui respecte les exigence d’une famille en construction et en harmonie avec le paysage environnant.

Neerpede house

Deze te renoveren woning in Neerpede bij Brussel (Anderlecht) met een sterke hedendaagse stijl werd ontworpen als passief woning. Gelegen in één van de zeldzame landbouwgebieden van Brussel is de regelgeving zéér streng en zo moest er gewerkt worden met klassieke materialen en een hellend dak, ook de oppervlaktes werden beperkt. StevenALICE creërde daarom een zeer flexibel en rationeel plan dat sterk gericht is op de uitzonderlijke zichten op het beschermde landschap van Neerpede rondom.

 

La maison, proche de Bruxelles (Anderlecht), a été rénovée dans un style contemporain et a été conçue selon les normes des habitations passives. Située dans une des rares zones encore agricoles de Bruxelles, la maison a dû suivre les règles strictes liées à ce type de terrains : les matériaux sont classiques, la toiture est en pente et la surface de construction limitée. stevenALICE a relevé le défi grâce à un plan très flexible et qui permet aux habitants de profiter pleinement du paysage qui les entoure.

Vanhove & Van Damme house

Een nieuwbouw woning te midden van een prachtig landschap tussen Mechelen en Leuven zal tegen eind 2017 afgewerkt worden. De woning word gekenmerkt door een uitstekend zadeldak, ruwe bakstenen en grote glaspartijen waarmee het een 'gereserveerd' karakter krijgt in zijn omgeving. StevenALICE zal met deze woning overigens weer de strengste duurzaamheid normen behalen met behulp van een doordacht water, materialen en energie beheer.

 

Une nouvelle construction résidentielle basse énergie s’insère dans le magnifique paysage entre Malines et Louvain. StevenALICE a porté ici une attention toute particulière aux détails, comme les grandes baies vitrées et la brique caractéristique des environs.

Copyright StevenALICE Architects @ All Rights Reserved