WONINGEN / HABITATIONS

Funari Apartment

Het betreft een grondige renovatie van een klein appartement in het centrum van Brussel. Het beperkte budget en de  zeer korte timing stonden StevenALICE niet in de weg om er een zeer geslaagde woning van te maken.


Un petit appartement au centre de Bruxelles transformé en havre de paix grâce à une rénovation totale. Malgré le budget limité et le délai serré, StevenALICE a réussi à respecter l’âme du bâtiment années 1950 et créer un nid exceptionnel.

Vandepaar & Elakili house

Deze nieuwbouw woning bij Brussel (Dilbeek) met een sterke moderne stijl benantwoord aan de nieuwe normeringen voor 2017 binnen een gelimiteerd budget. StevenALICE creërde een zeer flexibel en rationeel plan  dat eenvoudig een uitbreiding van het gezin toe laat   zonder afbraak te doen aan het zeer lichte en ruime interieur.


Une nouvelle construction résidentielle et basse énergie à Dilbeek dans un style moderniste. StevenALICE a imaginé un plan flexible et intelligent pour faciliter un éventuel agrandissement sans perdre son caractère léger et spacieux.

Hombeek house

Deze realisatie van StevenALICE  betreft de renovatie en uitbreiding van een bestaande woning tussen de velden van Hombeek.  De wens van de klant was een kleine uitbouw die over de mooie omgeving uitkeek, een sterke band kreeg met de tuin en zo ecologisch mogelijk opgebouwd zou worden.


Ce projet de StevenAlice Architects concerne la rénovation et l'extension d'une maison entouré de champs à Hombeek. Le client souhaitait construire une petite extension de façon ecologique pouvant profiter d'une vue sur le splendide environnement naturelle qui l'entoure et avoir un lien direct avec son jardin.

House - Woudlaan

De realisatie van deze nieuwe woning met een zeer moderne en verfijnde stijl bevindt zich in de buurt van de luchthaven. Akoestische eisen waren van groot belang omdat het pand zich onder de vliegroute bevindt. De grote openingen aan de voor- en achterzijde van het huis zorgen voor een lichte en harmonieuze ruimte. Dankzij de grote ramen en leefruimte met 2 niveau's  heeft de volledige leefruimte een mooi uitzicht op de tuin. 


La réalisation de cette nouvelle construction résidentielle au style très moderne et épuré se situe dans les alentours de Zaventem. Les exigences acoustiques étaient d’une haute importance car la propriété est située sous la trajectoire de vol. Les grandes ouvertures qui se trouvent a l’avant et l’arrière de la maison permettent d’avoir un espace lumineux et  harmonieux. Grace au baies vitrées l’intérieur communique avec l'extérieur et offre une vue privilégiée sur le jardin.

Ceelen house

Deze nieuwbouw woning bij Leuven met een sterke moderne stijl werd ontworpen    als bijna energie neutrale woning (BEN woning). StevenALICE creërde een zeer flexibel en rationeel plan  dat eenvoudig een uitbreiding van het gezin toe laat   zonder afbraak te doen aan het zeer lichte en ruime interieur.


Une nouvelle construction résidentielle et basse énergie à Louvain dans un style moderniste. StevenALICE a composé un plan qui respecte les exigence d’une famille en construction et en harmonie avec le paysage environnant.

Neerpede house

Deze te renoveren woning in Neerpede  bij Brussel (Anderlecht) met een sterke hedendaagse stijl werd ontworpen    als passief woning.  Gelegen in één van de zeldzame landbouwgebieden van Brussel is de regelgeving zéér streng en zo moest er gewerkt worden met klassieke materialen en een hellend dak, ook de oppervlaktes werden beperkt. StevenALICE creërde daarom een zeer flexibel en rationeel plan  dat sterk gericht is op de uitzonderlijke zichten op het beschermde landschap van Neerpede rondom.


La maison, proche de Bruxelles (Anderlecht), a été rénovée dans un style contemporain et a été conçue selon les normes des habitations passives. Située dans une des rares zones encore agricoles de Bruxelles, la maison a dû suivre les règles strictes liées à ce type de terrains : les matériaux sont classiques, la toiture est en pente et la surface de construction limitée. stevenALICE a relevé le défi grâce à un plan très flexible et qui permet aux habitants de profiter pleinement du paysage qui les entoure.

Vanhove & Van Damme house

Een  nieuwbouw woning te midden van een prachtig  landschap tussen Mechelen en  Leuven zal tegen eind 2017 afgewerkt worden.  De woning word gekenmerkt door een uitstekend zadeldak, ruwe bakstenen en grote glaspartijen waarmee het een 'gereserveerd' karakter krijgt in zijn omgeving.  StevenALICE zal met deze woning overigens weer de strengste duurzaamheid normen behalen met behulp van   een doordacht water, materialen en energie beheer.


Une nouvelle construction résidentielle basse énergie s’insère dans le magnifique paysage entre Malines et Louvain. StevenALICE a porté ici une attention toute particulière aux détails, comme les grandes baies vitrées et la brique caractéristique des environs.

Copyright StevenALICE Architects @ All Rights Reserved